Malene Langborg

Malene Langborg

Med bigband – youtube

Efter 50 år i Danmark er Malene Langborg emigreret til visernes eget land, Sverige. Kærligheden til kulturen og sproget har altid været der – og måske har hun endda rødder der ?
Opvæksten i Københavnerforstaden Hellerup, ser hun tilbage på med glæde, men uden savn. I vognmandshjemmet blev der drukket øl og spillet jazz. Malene fik sin første guitar som 10årig, og begyndte at komponere små sange.
Efter en uddannelse som reklametegner, blev det alligevel musikken som ‘vandt’ og fra 1991 har Malene sunget professionelt og været medlem af komponistorganisationen Koda.
Jazzen fornægter sig ikke – man kan høre den i Malenes sang. I mange år gjaldt det både danse- og jazzorkestre, men efter en slags åbenbaring i 2010, har Malene mest dyrket visen som udtryksform. Mange af dem har hun selv skrevet. Sangene er på dansk, svensk og engelsk, teksterne handler om livet, kærligheden – tanker, refleksioner, oplevelser.
‘Det er dét at fortælle historier som er interessant’, synes Malene som også kan kalde sig kulturentreprenør; hun har i hvert fald ejet et mikrokulturhus på Bogø, arrangeret en lille visefestival 3 år i træk i sin sommerhushave i Rørvig, Geopark Odsherred, udover at have opfundet adskillige lokale sangskriverprojekter.
Ved siden af musikken, bruger hun sin stemme til indlæsning af lydbøger til det danske marked.
Verdens første oversættelse af jazzikonet Monica Zetterlunds selvbiografi er dansk og lavet af Malene.
Hendes sange fremføres med guitar og smuk sangstemme.

Malene Langborg